Seminar interactiv “FACTOR” 18 septembrie 2014

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor a organizat joi, 18 septembrie a.c., seminarul interactiv ”Probleme actuale ale pieței muncii în România”. Evenimentul organizat la Hotel Continental Forum din Oradea a fost moderat de către domnul Dacian Palladi, consultant. Au participat 110 persoane din care 53 reprezentanți ai firmelor și 57 de șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă.

”Prin organizarea acestui seminar am urmărit îmbunătățirea dialogului dintre A.J.O.F.M. Bihor, angajatori și șomeri. A fost o discuție constructivă din care noi am avut de învățat foarte multe. Atât companiile, cât și pesoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au căzut de acord că trebuie să existe mai multă încredere și onestitate în relația lor. De asemenea, au rezultat câteva domenii cheie în care angajatorii preconizează un necesar de forță de muncă. Angajatorii au înțeles că factorul de producție cel mai important în activitatea lor este resursa umană, iar angajații au conștientizat că pentru a putea supraviețui pe o piață a muncii extrem de dinamică, cel mai important factor este formarea profesională continuă și adaptată la cererea existentă pe piață. Pentru Agenția noastră a fost, pot să spun, un eveniment unic și, în același timp, o reușită. Este pentru prima dată când reușim să aducem împreună la o dezbatere interactivă, în același timp și în același loc, un număr atât de mare de angajatori și persoane în căutarea unui loc de muncă. A.J.O.F.M. Bihor își asumă astfel rolul de cel mai important actor pe piața muncii din județ, ceea ce ne onorează, dar ne și obligă să devenim o instituție modernă, flexibilă și capabilă să răspundă prompt schimbărilor de pe piața forței de muncă”, a declarat Bekesi Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.


Seminarul interactiv este o activitate organizată în cadrul proiectului “FACTOR - Fii activ în orașul tău!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni!” prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul major de intervenţie 5.1. “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”. Partenerii AJOFM Bihor în implementarea proiectului sunt Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, S.C. Active Job Consulting S.R.L. Oradea și S.C. Multi Proiect S.R.L. Piatra Neamț. Obiectivul general al proiectului este de a contribui la creşterea ratei de ocupare la nivelul regiunilor de implementare (Nord-Vest şi Nord-Est) prin facilitarea accesului pe piaţa muncii a 1200 de beneficiari: persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri, inclusiv şomeri de lungă durată.