AJOFM Bihor a lansat proiectul “FACTOR - Fii activ în orasul tău!”- 25 iulie 2014

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor (AJOFM), în calitate de beneficiar, a organizat vineri, 25 iulie 2014, la Hotel Continental Forum din Oradea conferința de lansare a proiectului “FACTOR - Fii activ în orașul tău!”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European  prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul major de intervenţie 5.1. “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”. Partenerii AJOFM Bihor în implementarea proiectului sunt Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, S.C. Active Job Consulting S.R.L. Oradea și S.C. Multi Proiect S.R.L. Piatra Neamț.

 

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la creşterea ratei de ocupare la nivelul regiunilor de implementare (Nord-Vest şi Nord-Est) prin facilitarea accesului pe piaţa muncii a 1200 de beneficiari din mediul urban și rural (minim 50% femei): persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri, inclusiv şomeri de lungă durată (tineri şi adulţi).

 
”Prin proiectul nostru ne-am propus trei lucruri: să îmbunătăţim capacitatea de ocupare a beneficiarilor prin asigurarea de activităţi individualizate de informare, consiliere şi mediere; să dezvoltăm competențele profesionale prin organizarea de cursuri de formare şi specializare adaptate pieței muncii; și să creştem gradul de ocupare a forţei de muncă din regiunile unde se implementează proiectul, respectiv județele Bihor și Neamț. La sfârșitul perioadei de implementare, ne dorim ca un număr de 125 persoane să-și fi găsit un loc de muncă în termen de 6 luni de la participarea la activităţile proiectului”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

 

Printre activitățile proiectului se numără și organizarea a două seminarii interactive - la care vor fi invitați șomeri și reprezentanți ai angajatorilor -  precum și două târguri ale locurilor de muncă.

 

25.07.2014